In 1976 is het koor gestart onder de naam ‘jongerenkoor De Goede Herder’. De leden van Quintessens hebben vrijwel allemaal in de Nijmeegse wijk Neerbosch gewoond, maar inmiddels woont de meerderheid elders in Nijmegen of in de (wijde) omgeving van Nijmegen.

We hebben 22 leden: 3 bassen, 2 tenoren, 7 sopranen, 8 alten, een pianist en een dirigent. In leeftijd variëren we van eind 30 tot ruim 50. Wij vormen een enthousiast geheel. Naast het zingen vinden we gezelligheid erg belangrijk. Wij organiseren daarom ook regelmatig leuke activiteiten buiten de kerk en gaan eens per twee jaar samen een weekend op stap.

De liturgische binding is redelijk groot. Je kunt stellen dat sommige koorleden minder met “de kerk” hebben en vooral voor het zingen en voor de groep komen. Anderen ervaren wel degelijk een grotere binding met de kerk en genieten van de wisselende thema’s van onze diensten en van onze inspirerende pastor. Kinderen zijn altijd welkom in de vieringen, sommige kinderen van koorleden helpen tijdens de vieringen als acoliet, lector of met muziek.

Wie zingt, spreekt een tekst uit op een melodie. En dan ook nog liturgische teksten. Teksten die mensen raken. Teksten die je niet koud kunnen laten.

Wat dacht je van:

Denk als ik doorga mezelf te verschuilen

achter de muren die ik opgeworpen heb,

dat ik geen stap dichterbij kan komen,

terwijl ik toch juist dat verlangen naar je heb.

Ik wil mijn angsten zo graag met je delen,

mijn onmacht verdriet en al mijn pijn;

maar ook al mijn krachten om tegen de stroming in

samen met jou een nieuwe weg te zijn.